diumenge, 23 de gener del 2011

“Marta, pero tu crees que así vais a cambiar el mundo?” (cita de robot anònim i sense número d'identificació visible)

La imminent reforma de les pensions sembla que no té marxa enrere. El dia 28 d'aquest mes, amb més o menys acord social, canviarà la norma que regula aquest dret i haurem obert la porta gran al capitalisme. 

Davant d'aquesta situació, alguns col·lectius, ahir, sota el paraigües de l'assemblea de Barcelona, es van manifestar en contra de la retallada i van acabar entrant al cine Baleñá de via Laieta (que portava 9 anys tancat), amb la idea que aquest espai es convertís en un en un lloc per a la preparació d'activitats i reunions al voltant de la reforma de les pensions. També al voltant de la vaga general que alguns sindicats han convocat pel proper 27 de gener.

La conveniència o no de convocar ara una vaga general pot ser discutible, com qualsevol acció d'estratègia política. De fet, ni tan sols jo, que ahir també em vaig manifestari, tinc clar què faré el dia 27. El que no pot ser discutible, però, és la condemna a la manera com va actuar el nostre cos policial ahir quan van desallotjar a les persones que érem al cinema. No pot ser discutible que s'exigeixi intel·ligència, formació i capacitat de raonament als Mossos d'esquadra. No pot ser discutible que s'exigeixi el no ús de la violènciaen situacions que, d'entrada, conviden al diàleg.

Mireu, jo no sóc de les que defenso el desordre públic, ni la conflictivitat per la conflictivitat. Però després d'ahir no em queda altra opció que denunciar la idiotesa d'alguns Mossos. Em preocupa que a dia d'avui hi hagi “persones” suposadament preparades tan extremadament inútils. Em preocupa que tinguin porres i no es preguntin el motiu pel qual les treuen. Em preocupa que menyprein i que peguin i que insultin. I que de les seve boques només surtin frases com la que titula aquest post.

I és que quan no queden arguments (i aquesta via s'esgota molt ràpid davant d'una màquina que no pensa), s'imposa la violència. I sí, això ens allunya de l'estat de dret.

El més curiós de tot és que avui en la majoria de mitjans el titular és “desalojo del cine Baleñá sin incidentes graves”, com si els traus i els cops fossin una qüestió “leve”. I més, si tenim en compte que venien d'on venien.

I és que jo estic d'acord amb l'existència de cossos policials, però amb consignes inte·ligents. Cossos policials que aprenguin que a qui s'ha de perseguir és als qui exploten, als qui especulen, als qui abusen.

En un estat d'una mínima lògica democràtica, ahir els mossos ens haurien ajudat a obrir la persiana del cine per a que poguéssim entrar i ens haurien protegit de la patronal. Haurien perseguit al propietari de l'edifici i l'haurien obligat a que en fes un ús.
I els mitjans haurien dit: “continuan las expropiaciones de los edificios inutilizados y poco a poco se reesablece la normalidad. Los edificios son puestos a disposición de los vecinos para sus actividades reflexivas. Los mossos d'esquadra hoy han vuelto a hecer una actuación ejemplar preservando los derechos de los ciudadanos y garantizando el buen funcionamiento de lo público”.

2 comentaris:

  1. Mentre sigui més greu que un grup de gent ocupi un espai reclamant millores socials, que no pas que aquest mateix espai porti deu anys buit i sense cap tipus d'ús (el cartell "Pròxima reforma" té tela), quedarà molta feina per fer. Lamentablement.

    I, òbviament, amb els mitjans de comunicació no hi podem comptar. Avui ja vèiem a "la nostra" que el discurs era "mà dura amb els anti-sistema" i "ja era hora que vingués la gent d'ordre i seny i que marxessin els que ens des-governaven fins ara".

    Molta pedagogia ens queda per fer. El que em temo és que, vist el que hem vist, i parlat el que hem parlat aquestes darreres hores, fins i tot l'esforç l'haurem de fer a casa nostra. En fi...

    ResponElimina
  2. Per cert, molt ben triat el títol del post... Tot i que diria que "vays" s'escriu "vais". A no ser que el robot anònim sense número d'identificació visible parlés amb faltes d'ortografia...

    ResponElimina

Deixa el teu comentari aquí