dilluns, 2 de maig del 2011

Estem perdent el nord

Aquest no és un post profund ni massa elaborat. No és un post que pretengui dir res que altres no hagin dit abans. No és un post de fons. 
Això sí, aquest és un post de crida a la reflexió. Un post que diu que ens estem immunitzant massa. Un post que diu aturem-nos i pensem perquè em sembla que estem perdent el nord:

a. Un estat ha matat a Bin Laden i l'aplaudim.
A mi al cole em van explicar que això era terrorisme d'estat i que les democràcies basades en l'estat de dret tenien tribunals en comptes d'armes. I que aquests tribunals servien per evitar que cadascú es prengués la llei segons li semblés. Ah! i que era la justícia, i no les armes, la responsable de garantir la seguretat ciutadana.

b. No deixem presentar a les eleccions a un partit abertzale que condemna el terrorisme.
A mi al cole m'havien dit que les idees no es poden condemnar i que en un estat democràtic totes poden ser representades pels partits. I que les persones són innocents sempre i quan no es demostri el contrari.

c. Ens alarma que hi hagi qui, en una manifestació del 1er de maig, trenqui els vidres de caixes i bancs i no diem res quan veiem que aquestes segueixen tenint beneficis exercici rere exercici.
A mi al cole m'havien dit que hem d'estar orgulloses de les democràcies modernes perquè garanteixen la igualtat d'oportunitats, superant l'injust desequilibri de les societats feudals. I que per això Robin Hood representa una època passada que avui ja hem superat.

Total, que, o hem reculat molt en 15 anys (que són els que fa que vaig deixar EGB) o al cole em van explicar moltes mentides. O totes dues coses, potser. 

Què més ha de passar perquè ens adonem que això no funciona?

2 comentaris:

  1. Em sembla que falta el cop d'efecte, la guspira final. A saber que serà i quan. Però mentre nomes un minoria de joves es sentin identificats amb el que exposes, la revolució tardarà en arribar. Ara, si demà diuen que l'ADSL puja 5€, que les BlackBerrys pagaran un cànon de no se qué, t'asseguro que milers de joves contaminats sortiran al carrer; per desgràcia.

    ResponElimina
  2. T'he robat el post, espero que no et molesti!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari aquí